Policija svari

Na Dolenjskem: Vi gobarite in nabirate kostanje, vaš avto pa ropajo

P.K.
5. 10. 2022, 10.34
Posodobljeno: 5. 10. 2022, 11.34
Deli članek:

V zadnjem obdobju je spet več vlomov v avtomobile. Pogosto v vozila, parkirana v gozdove in na gozdne poti. Povečano število tovrstnih dogodkov ta hip beleži predvsem novomeška policija.

arhiv Svet24
V avto torbice in drugi vredni predmeti ne sodijo

Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov, so ugotovili, da so bili v večini primerov žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar. Po besedah PU Novo mesto so storilci v vozila vlamljali na način, da so razbili stekla, tako da je poleg premoženjske škode nastala dodatna zaradi poškodb prevoznega sredstva oškodovancev.

To gre upoštevati

"Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje za tak dogodek. Svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo nobenih vrednejših stvari. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov," so njihove pomembne informacije.