Ljubljana

"V peš coni se ne sme voziti noben motorček"

G.G./STA
4. 10. 2022, 22.07
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 22.23
Deli članek:

V peš coni v središču Ljubljane je po novem prepovedano voziti z motornimi kolesi. Razen v času, ko je dovoljena dostava, torej med 6. in 10. uro.

Bobo
/

Na vseh vstopih v peš cono bodo predvidoma prihodnji teden postavili obvestila z napisom: Varnost pešcev na prvem mestu, prepovedano z motornimi vozili. Redarji bodo tako prihodnji teden začeli z opozarjanjem motoristov, kasneje pa jih bodo za vožnjo v peš coni tudi kaznovali, je povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Parkirnih mest za motorje pred vstopi v peš cono je približno 60. "Ta mesta so več ali manj prosta, težave imamo le ob vrhuncu sezone, ko v mesto pride več tujcev z motorji," je povedal Janković in dodal, da če bo po potreba, bodo ustvarili tudi nova parkirna mesta za motorje.

Janković je sicer prepoved vožnje z motorji v peš coni napovedal že avgusta. Takrat je dejal, da so z ministrstva za infrastrukturo dobili obvestilo, da noben motor ne sme zapeljati v peš cono.

V peš coni so v zadnjem času omejili tudi hitrost vožnje s skiroji podjetja Bolt. "Zdaj uporabniki Bolta niso več tisti, ki bi bili prehitri," je danes povedal Janković. Ob tem je dodal, da se situacija umirja tudi z dostavljavci hrane podjetij Wolt in Glovo, ki postopoma oštevilčujeta svoje dostavljavce. Jankovič je danes dejal, da na ljubljanski občini v času od začetka oštevilčevanja niso prejeli nobene pritožbe zoper prehitro vožnjo dostavljavcev.