lepa gesta uniformirancev

Policija: "Otroci, če ste v stiski, zaupajte nam, pokličite 113!"

P.K.
4. 10. 2022, 12.51
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 12.55
Deli članek:

Otrokom, ki so najranljivejša skupina v družbi, je posvečen ta teden. Policisti jim ob tej priložnosti sporočajo, da si "pri svojem delu vedno prizadevamo storiti vse, kar lahko, da otroke zaščitimo pred vsakršnim nasiljem, zlorabami in drugimi kaznivimi dejanji. Jih pa tudi spodbujamo, da se v stiski po pomoč obrnejo tudi na nas," so povedali.

PU Novo mesto
Nastal je celo video.

V ta namen so na Policijski upravi (PU) Novo mesto pred kratkim posneli video, v katerem sporočajo: "Otroci, skupaj z vsemi ostalimi odraslimi iz vašega domačega okolja, smo pravi naslov za rešitev vaših strahov, dvomov in težav. Zaupajte nam na 113," sporočajo.

Videospot je nastal na pobudo kriminalistke iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, ki se tako kot njeni kolegi in kolegice pri svojem delu srečuje s številnimi zgodbami, ki jih ne bi smelo nikoli biti. Kriminalisti in policisti PU Novo mesto smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo ustvarili plesno zgodbo na temo zaupanja, saj vse preveč otrok in mladostnikov svoje bolečino, ki nastane ob kaznivem dejanju in zlorabi, skrije globoko v sebi. Mladi in starši, oglejte si filmček: