'Toplovodar' odhaja

Miha Šalehar presenetil z odpovedjo, na RTV Slovenija ga ne bo več

E. J.
4. 10. 2022, 12.16
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 13.42
Deli članek:

Verjetno najbolj priljubljen radijski voditelj pri nas, pronicljiv in izviren Miha Šalehar je preko Twitterja sporočil, da je dal odpoved. Na RTV Slovenija je bil zaposlen 20 let in med tem časom postal glas Radia 202; njegova oddaja Toplovodar, ki je bila na sporedu ob torkih, je beležila izjemno poslušanost. S čim se bo ukvarjal zdaj?

Arhiv Lady
Miha Šalehar je presenetil z odločitvijo, da zapušča RTV Slovenija, kjer je ustvarjal tako televizijske kot radijske oddaje.

Verjetno najbolj priljubljen radijski voditelj pri nas, pronicljiv in izviren Miha Šalehar je preko Twitterja sporočil, da je dal odpoved. Na RTV Slovenija je bil zaposlen 20 let in med tem časom postal glas Radia 202; njegova oddaja Toplovodar, ki je bila na sporedu ob torkih, je beležila izjemno poslušanost.


Miha dodatnih izjav o tem, zakaj se je odločil zapustiti radio, ne daje, sicer pa je v sporočilu zašpisal, da je odšel vsaj za kakšno leto, možnosti, da se vrne pa ne izključuje. "Val 202 imam rad. Sploh ljudi tam. Sem pa malo sit. Sebe in sistema. Zato sem dal odpoved. Vsaj za kako leto," je zapisal. Na RTV Slovenija je ustvarjal številne prepoznavne tako televizijske kot radijske oddaje, spomnimo se ga iz Videospotnic in Aritmije na televiziji pa do Toplovoda, Nebuloz, Spetka, Foruma 69 in Latrine na Valu 202.

Kot je za MMC povedal odgovorni urednik Vala 202 Nejc Jemec, so odpoved sprejeli z žalostjo, saj je bilo sodelovanje z Miho »dolgotrajno, izjemno plodovito, polno presežkov, odmevno, predvsem pa v zadovoljstvo številnim poslušalcem.« Povedal je še, da so do zadnjega upali, da bodo našli primerno pot, a da se ni izšlo, kljub temu pa upajo, da se bo na radio še vrnil. Povedal je še, da Toplovoda do nadaljnega tako ne bo na sporedu, ampak da se bodo ob torkih zjutraj voditelji izmenjevali.

Marko Vavpotič, M24.si
Andrej Karoli in Miha Šalehar sta bila priljubljen radijski tandem, zdaj ostaja le še Karoli.

Mihov Twitter je poln sporočil obžalovanja poslušalcev in njegovih kolegov. Andrej Karoli, s katerim sta bila radijski tandem, je tako zapisal: "Lepo se imej in pazi nase." 

Matic Munc, znani psiholog je zapisal:

Poslanec Matjaž Nemec pa je Mihov odhod komentiral takole:

Nekateri so bili malo bolj kritični: 

Pisatelj in prevajalec Boštjan Gorenc - Pižama pa je Mihi zaželel vse dobro in namignil, kaj bo Miha zdaj počel:

Gorsko kolesarjenje je namreč že dolga leta Mihov hobi, pred nekaj leti pa ga je spremenil v posel in v Robidišču odprl Robidišče Trail Center.