Njihov tipičen dan

Se vam zdi, da policaji samo sedijo na postaji in "cingajo nogo"?

P.K./STA
4. 10. 2022, 08.10
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 08.11
Deli članek:

Si predstavljate, koliko dela ima policija vsak dan? Kakšne dogodke obravnavajo? Poglejmo, s čim so se ukvarjali zadnjih 24 ur.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
V zadnjem dnevu so zasegli tudi pet vozil.

Slovenska policija je v zadnjih 24 urah obravnavala 142 prometnih nesreč, od tega 14 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj. 

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 35-krat posredovali na javnih krajih in 18-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so imeli opravka z enim voznikom. So pa morali petim Slovencem zaradi hujših kršitev cestnoprometnih zaseči vozilo.

Dolgi prsti

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, po tri kazniva dejanja drzne tatvine, ponarejanja denarja in nasilja v družini, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje ter po eno kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.