Besedna vojna

VIDEO: Hribarjeva tako ostro nad Janšo, da so konvertitu Ruplu zatekle oči

J.V.
3. 10. 2022, 20.58
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 10.21
Deli članek:

Na posvetu Jožeta Pučnika o njegovi večji umeščenosti v slovensko kolektivno zavest. In besedna vojna med Hribarjevo in Janšo.

sta
Janez Janša in Lojze Peterle.

Jože Pučnik bi kot osrednja osebnost slovenske politične pomladi in eden od nestorjev slovenske države moral biti bolje umeščen v slovensko kolektivno zavest, so pozvali na današnjem posvetu Jožeta Pučnika v Ljubljani. Kot je dejal predsednik Borut Pahor, se s Pučnikom po pomembnosti in vplivu ne more kosati nihče. Tudi nekdanji premier Janez Janša je zrecitiral par hvalospevov na Pučnikov račun, ni pa povedal, kako sta si prišla navskriž ter zakaj ga je odrinil na rob stranke.

V luči vsega tega "pledranja" pa se je Spomenka Hribar ostro spravila nad Janšo, ki da je oblastiželjen in nasprotnega karakterja od Pučnika. Ob tem so oči otekle nekdanjemu zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu, Janši je pogled uhajal v zid. Kot je dejala, je Janševa tretja vlade Slovenijo skoraj spravila na kolena. Med drugim je kritizirala tudi odnos njegove vlade do STA, RTV in protestnikov ter zaključila, da je dosegel svoj cilj in da je Slovenija postala država, ki se sedaj nagiba v desno.

youtube/topnews.si
Nekdanji zunanji minister je izbuljil oči.

"Če bi Pučnik vedel za Janševo čestitko neofašistki, bi se v grobu obrnil," je med drugim po poročanju N1 dejala na Janšev Twitter aplavz Giorgii Melone, najverjetnejši novi italijanski premierki, ki prihaja iz stanke s fašistično tradicijo Bratje Italije. Moderatorka posveta, publicistka Alenka Puhar, jo kmalu zatem opozorila, da se ji čas za nastop počasi izteka, saj je imel vsak govornik na voljo 15 minut. Vendar je Hribarjeva nadaljevala z očitki na Janšev račun.

Moderatorka Puhar je nato zamenjala vrstni red govornikov, saj da Janša potrebuje "minuto ali dve, da globoko zajame sapo", in pripomnila: "Jaz ne poznam avtoritarnega voditelja, ki bi tako mirno in vdano poslušal tako hude kritike na svoj račun." S tem si je prislužila glasen aplavz prisotnih. "Za občudovati je ljudi, ki gledajo v luno in trdijo, kako lep dan je," se je med drugim odzval Janša.