"Delna" mobilizacija

Putin na fronto pošilja mlajše od 17 let; družinam v zameno 84 evrov

J.V.
30. 9. 2022, 17.37
Posodobljeno: 30. 9. 2022, 22.47
Deli članek:

Srednjeveške metode; družine mobiliziranih Rusov v zameno dobivajo drobnico, premog in krompir ter celo mizerno finančno nadomestilo za otroke mlajše od 17 let.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Ruska Republika Tuva v južni Sibiji ob meji z Mongolijo šteje vsega 300 tisoč prebivalcev in je priljubljena izletniška točka predsednika Vladimirja Putina. Od tam so pred leti prihajali znameniti posnetki, kako se zgoraj brez predaja lepotam matere narave.

Kakor koli. "Uprave občinskih okrajev so pričele izpolnjevati navodila vodje republike o dodelitvi pomoči družinam rezervistom v obliki drobnice in pošiljk premoga," beremo v včeraj objavljenem obvestilu na uradni spletni strani regije, ki jo vodi Vladislav Khovalyg.

Svet24
Razlgas na spletni strani Republike Tuva.

V ta namen je bil ustanovljen poseben center za podporo mobiliziranih prebivalcev republike. Lokalne oblasti so družinam vpoklicanih včeraj že predale 91 ovac, v nekaterih okrožjih so delili tudi moko, krompir in zelje, ponekod namesto premoga drva.

Imajo pa družine v Republiki Tuva tudi "lepo" finančno priložnost, če na fronto pošljejo otroka, mlajšega od 17 let. V tem primeru dobijo 5000 rubljev oz. 84 evrov, tudi piše v razglasu.