PP Hrastnik

Komandir med korono praznoval abrahama; policisti namesto, da bi lovili kriminalce, obnavljali postajo

R.M.
30. 9. 2022, 15.55
Posodobljeno: 30. 9. 2022, 16.20
Deli članek:

"Zaradi ugotovljenih kršitev delovno pravne zakonodaje je bil v okviru te zoper posameznike izveden predpisan delovno pravni ukrep," sporočajo nadrejeni v Ljubljani.

STA
Fotografija je simbolična.

Konec lanskega novembra smo poročali, kako naj bi komandir Policjske postaje Hrastnik Marjan Turnšek v času, ko sta Slovenija in svet trepetala pred epidemijo novega koronavirusa, "v varnem zavetju policijske postaje" praznoval okrogli jubilej, abrahama. In kako naj bi peščica policistov, namesto da bi lovila kriminalce, obnavljala postajo. Ekstra plačanih nadur naj bi bili deležni le starešine in nekateri izbranci. Pa še kaj je nanizal pisec anonimnega pisma.

Očitke so preverjali Turnškovi nadrejeni na Policijski upravi Ljubljana. "V okviru varstva osebnih podatkov lahko zgolj potrdimo, da smo v zadevi vodili v notranjevarnostni postopek, ki je že zaključen. Zaradi ugotovljenih kršitev delovno pravne zakonodaje je bil v okviru te zoper posameznike izveden predpisan delovno pravni ukrep," pojasnjuje tiskovni predstavnik Tomaž TomaževičKot izhaja iz spletne strani policije, Turnšek očitno ostaja načelnih PP Hrastnik.

Svet24
Turnšek ostaja načelnik PP Hrastnik.