Slučajno opažen

VIDEO: Skočil v deroči potok in rešil krajana, ki se je držal za vejo in klical na pomoč

E. J.
30. 9. 2022, 12.07
Posodobljeno: 30. 9. 2022, 16.19
Deli članek:

Neverjetno naključje je rešilo moškega, ki se je na poplavljeno cesto odpravil kar s kolesom.

PGD Dvor pri Polhovem Gradcu
Cesto je poplavilo, zato so jo zaprli, kljub temu pa se je krajan odločil, da jo bo prekolesaril.

»Vnovično močno deževje je prineslo nevšečnosti tudi na našem območju. Iz potoka smo reševali krajana, občanki obvarovali hišo pred vdorom vode in reševali nespametne voznike ujete v vodi,« včerajšnji dan opisujejo člani PGD Dvor (Prostovoljno gasilsko društvo Dvor pri Polhovem Gradcu).

Na lokalni cesti Belica – Babna Gora pa je krajan proti večeru poplavljeno cestišče poskusil prečkati s kolesom. Voda, visoka okoli 40 centimetrov, ga je spodnesla in pristal je v deročem potoku, kjer se je potopljen do pasu držal za vejo. Da ga voda ni odnesla naprej v bližnjo Gradaščico se ima zahvaliti sosedi, ki ga je videla ter aktivirala gasilce, pa tudi srečnemu naključju, da je le nekaj trenutkov kasneje poveljnik društva opravljal redni pregled terena ter prišel do mesta nesreče. Brez obotavljanja je skočil v vodo ter ga zadržal in počasi privlekel nazaj na cesto. Tako je še pred prihodom ostalih gasilcev krajana rešil. S krajanom je bilo vse v redu, so še sporočili iz PGD Dvor pri Polhovem Gradcu.

Že v  zgodnjem popoldnevu  je Gradaščica prestopila bregove in poplavila ceste in travnike, zato so poplavljene ceste zaprli. Zapore nista upoštevali dve vozili, ki sta nato ostali ujeti v visoki vodi, so še sporočili gasilci.