Velik požar v Kranju

67 stanovalcev evakuiranih, Jelenov klanec zaprt

E. J.
27. 9. 2022, 06.43
Posodobljeno: 27. 9. 2022, 12.03
Deli članek:

Včeraj pozno zvečer je v Kranju zgorela večja stavba. Požar so sicer ukrotili, a je bilo potrebnih 133 gasilcev, ki so še vedno na prizorišču zaradi posameznih gorišč. Jelenov klanec je zaprt za promet, vzpostavljen je poseben prometni režim.

Bobo
V Kranju je zagorela večja zapuščena stavba.

Okoli 23.30 je v Kranju v večjem obsegu zagorela večja starejša zapuščena zgradba, so sporočili kranjski policisti, ki so požar tudi zaznali. Evakuiranih je bilo okoli 67 okoliških stanovalcev,  zagotovili so jim nastanitev, nihče od njih ni poškodovan.

Bobo
Evakuiranih je bilo okoli 67 okoliških stanovalcev.

Poteka ogled

"Po prvih podatkih je zaradi požara zgradba uničena, obstaja nevarnost podrtja, poškodovano pa je še eno stanovanje v bližini, nekaj vozil in stekla na sosednjih objektih zaradi visokih temperatur v požaru. Točen obseg in višina škode se bosta ugotavljala v ogledu." so sporočili s kransjki policisti.  Kriminalistiv Kranju že opravljajo ogled kraja nočnega požara in zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine.

Požar je gasilo 133 gasilcev.  Podatkov o morebitno poškodovanih ni. Objekt od znotraj še ni bil pregledan. Jelenov klanec je zaprt za promet, vzpostavljen je poseben prometni režim. Zadrževanje na območju intervencije in v ožji okolici je zaradi nevarnosti podrtja objekta prepovedano. Kriminalisti bodo opravili ogled kraja. Vzrok za požar še ni znan.

Bobo
Na kraju so gasilci zaradi posameznih žarišč v določenem številu še vedno prisotni.

Prometna zapora

Zaprta je cesta na Jelenovem klancu oziroma Ljubljanski cesti.
Zapora je iz smeri Gimnazije Kranj – Globusa in iz smeri železniške postaje proti Jelenovem klancu – v obratni smeri po Savski cesti v smeri železniške postaje pa promet poteka enosmerno.