Turki objavili posnetek

VIDEO: Tako so ubili vodjo zloglasnega Škaljarskega klana

Ž.K.
23. 9. 2022, 20.07
Posodobljeno: 23. 9. 2022, 20.13
Deli članek:

Več let se že vleče prelivanje krvi med dvema črnogorskima kriminalnima združbama. Pred dnevi je Turčiji a atentatu življenje izgubil Jovan Vukotić vodja Škaljarskega klana. Turki pa so uspeli aretirati storilce, objavili pa so tudi video posnetek umora in aretacijo storilcev.

MUP Srbija
Jovan Vukotić je bil ubit v Turčiji.

Vojna med Kavaćkim in Škaljarskim kriminalnim klanom se vleče že več let. Vse se je začelo, ko je leta 2014 v španski Valenciji izginilo 200 kilogramov kokaina in se je do tedaj enotni kotorski klan razdelil na dva dela. Kmalu so se pričeli brutalni obračuni. Atentati so bili večinoma izvršeni s strelnim orožjem ali bombami. Morilci niso izbirali ne metod, ne časa, ne kraja. Streljalo se je  sredi belega dneva na očeh javnosti. Šefa kavačkega klana Radoja Zvicerja so poskušali ubiti v Ukrajini, streljanje na ulicah, v katerem je za pištolo poprijela celo kriminalčeva žena, so zabeležile kamere. Eden bolj brutalnih umorov se je zgodil v Grčiji, kjer so strelci usmrtili dva pripadnika škaljarskega klana, pri tem pa postrelili več gostov restavracije v kateri sta bili žrtvi na večerji z družinama. Umor v Zrčah, ki je letos pretresel Hrvaško, naj bi bil prav tako del obračuna med klanoma, umrli naj bi bil del Škaljarskega klana.

 Jovan Vukotić vodja tega klana je pred sovražniki zbežal v Turčijo, kjer je je z družino živel v eni od luksuznih četrti Istanbula. A smrt ni uspel uiti. Kot poročajo srbski mediji, naj bi Kavački klan, ki ga vodi prej omenjeni Radoje Zvicer, plačal 1,5 milijona evrov za umor konkurenta. Da bi dejanje organiziral je v Turčijo pripotoval Zvicerjev sorodnik Radoje Živkovič, za katerega srbski mediji menijo, da je glavni organizator atentatov za kavački klan in da je odgovoren za umore v Črni gori, Grčiji in Turčiji. Samo dejanje naj bi izvršili člani turškega podzemlja.

Umor Jovana Vukotiča so zabeležile varnostne kamere. Napadalci naj bi ga spremljali več dni, na avto naj bi mu namestili tudi lokator. Osmega septembra, je med tem ko se je Vukotič vozil v avtu z ženo in otroci, vozilo dohitela dvojica na skuterju ter vanj izstrelila štiri naboje in ga ubila. Žena in otroci v napadu niso bili poškodovani.

Turška policije je včeraj aretirala več posameznikov med njimi tudi Radoja Živkoviča, pri katerem so našli tudi orožje in več ponarejnih dokumentov.

Kljub temu, da je bil pokojni Vukotić vodja klana, poznavalci razmer v balkanskem podzemlju menijo, da se s tem vojna ne bo končala, ampak še bolj razvnela. Kot pišejo srbski mediji bo ime novega vodje ostalo čim dalj časa skrito tudi iz razloga, ker bi v trenutku postal nova tarča.