Poslanec

Imamo novega predsedniškega kandidata, Levica s svojim adutom

M.K. / STA
21. 9. 2022, 19.26
Posodobljeno: 21. 9. 2022, 19.34
Deli članek:

Svet stranke Levica se je danes odločil, da v tekmo za predsednika republike pošlje poslanca Miho Kordiša. Kordiš pravi, da se v kampanjo podaja z namenom, da funkciji predsednika vrne vsebinsko težo in obljublja, da bo predsednik, ki se bo postavil za ljudi.

STA
Zmago Jelinčič naj bi razžalil pripadnike Levice.

Poslanec Miha Kordiš je dejal, da predsedniške volitve v našemu prostoru veljajo kot protokolarne volitve izpraznjene vsebine, zato se v Levici v predsedniško kandidaturo podajajo z namenom, da to spremenijo in mestu predsednika vrnejo vsebinsko težo.

"Zagotovo ta država ne potrebuje zgolj še enega političnega funkcionarja, ki bo delal za korporacije, ki bo delal za banke, ki bo zagovarjal interese orožarskega lobija ali ki se bo ukvarjal z ohranjanjem svoje lastne podobe na socialnih omrežjih," je dejal Kordiš. Ljudje po njegovih besedah potrebujejo predsednika, ki se bo postavil zanje.

Po Kordiševem mnenju torej potrebujemo predsednika, "ki bo spregovoril, ko bo javno zdravstvo ogroženo, ki se bo zavzel za reševanje stanovanjske problematike, ki bo branil okoljske prioritete, ki jih kot družba imamo, in ki se bo zavzel za urejanje položaja skrbstva starejših". Dodal je, da potrebujemo predsednika, ki se bo postavil za trgovko, medicinsko sestro in industrijskega delavca.

Namestnica koordinatorja, ki predseduje svetu stranke, Asta Vrečko je dejala, da so se vsi predlogi s terena za kandidata Levice na predsedniških volitvah nanašali na Kordiša.

Na kandidaturi Kordiša je Levica po besedah njenega koordinatorja Luke Mesca delala nekaj tednov, pobuda SD, da koalicija za predsedniškega kandidata enotno podpre Milana Brgleza, pa je prišla šele prejšnji teden. Zato so se odločili, da se v predsedniško tekmo podajo s svojim kandidatom, je pojasnil Mesec. Dodal je še, da bo Kordiš prijetno presenečenje teh volitev, tako kot je Levica prijetno presenečenje te koalicije.