Objavljen razpis

Kdo bo novi direktor UKC Ljubljana?

J.V./STA
20. 9. 2022, 09.47
Posodobljeno: 20. 9. 2022, 10.06
Deli članek:

Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis, morajo imeti poleg ustrezne izobrazbe še najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih in znanje enega tujega jezika.

STA
UKC Ljubljana.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes v časnikih Delo in Dnevnik objavil razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja. Vloge kandidatov sprejema do 4. oktobra. Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis, morajo imeti poleg ustrezne izobrazbe še najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih in znanje enega tujega jezika.

Kot izhaja iz objavljenega razpisa, bodo z izbranim kandidatom sklenili delovno razmerje za mandatno dobo štirih let, dopuščajo pa možnost ponovnega imenovanja. Delovno mesto se je sprostilo 7. septembra, ko je po pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Člani sveta zavoda so potem za v. d. generalnega direktorja imenovali travmatologa Marka Juga, sicer enega od predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda.

Jug se, kot je dejal v izjavi za medije, vidi "kot tehnično rešitev v omejenem časovnem obdobju", v katerem bodo poiskali kandidata za generalnega direktorja s polnim mandatom. Na razpis za generalnega direktorja s polnim mandatom se, kot pravi, ne bo prijavil. Njegov mandat je vezan na dva meseca z možnostjo podaljšanja, v kolikor novi generalni direktor v tem času ne bi bil izbran.