Kje je padlo največ in kje najmanj dežja?

Najhujše je mimo, dež ponehuje, jutri bo povečini sončno s svežim in ponekod meglenim jutrom

E.J./STA
17. 9. 2022, 16.54
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 21.24
Deli članek:

Ponoči se bo zjasnilo, zjutraj bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

profimedia
Jutri bo povečini sončno s svežim in ponekod meglenim jutrom.

"V celotnem padavinskem dogodku smo do sobote do 15:00 ure več kot 300 litrov dežja na kvadratni meter namerili na samodejnih postajah: Osilnica, Idrija, Vrhnika, Šebreljski vrh, Iskrba, Žiri in Črnomelj," so sporočili iz Arso, sicer pa je najhuje menda za nami: dež bo postopno ponehal po vsej Sloveniji.

Najmanj dežja je padlo v Prekmurju ter na Goriškem, na Krasu in v Slovenski Istri, kjer je padlo le od 25 do 60 litrov na kvadratni meter. Nekoliko več je padlo na skrajnem severu države med 50 in 80 litrov na kvadratni meter, so še zapisali.

Kakšna je napoved?

V nedeljo bo povečini sončno, dopoldne ponekod še megleno. Popoldne se bo v severnih krajih oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V ponedeljek bo delno jasno, popoldne bodo še posamezne kratkotrajne plohe. V torek bo povečini sončno, predvsem na severu in vzhodu bo občasno več oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad srednjim Jadranom je ciklonsko območje, ki se pomika nad Balkan. Od severovzhoda priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Popoldne se bo v krajih severno od nas pooblačilo.