V Ukrajini

Nad Kijevom opazili ogromno neznanih letečih predmetov!

Ž.K.
16. 9. 2022, 19.04
Posodobljeno: 17. 9. 2022, 11.23
Deli članek:

Ukrajinska nacionalna akademija znanosti je sporočila, da so na nebu nad Kijevim opazili ogromno neznanih letečih predmetrov, prehitrih, da bi jih lahko identificirali.

Ameriško ministrstvo za obrambo
Predmete so Ukrajinci posneli z dvema kamerama.

Glavni astronomski observatorij ukrajinske Nacionalne akademije znanosti je pred dnevi objavil poročilo, v katerem med drugim piše, da so nad Kijevom opazili ogromno število neznanih letečih predmetov. Glede na vojno stanje v tej državi seveda lahko upravičeno predvidevamo, da gre bodisi za bojna sredstva ali pa naprave za opazovanje iz zraka. 

Da bi prišli stvari do dna, so ukrajinski astronomi na dve hidrometeorološki postaji namestili posebej kalibrirani kameri. Prvo v Kijevu, drugo v 120 kilometrov oddaljeni vasi. Tako se zabeležili več deset "objektov", ki jih niso mogli označiti kot poznan naraven pojav.

Ukrajinski opazovalci so opažene predmete razdelili v dve kategoriji: med kozmične in fantomske predmete. V prvo so uvrstili tiste, ki so bili svetlejši od neba ter so leteli posamezno ali v formaciji po več predmetov hkrati. V kategorijo fantomskih so se uvrstili leteči predmeti popolnoma črne barve, ki so dajali videz, kot da vpijajo vso svetlobo. Opazovalci so ocenili, da os veliki med 3 in 12 metri, po nebu pa naj bi se bili sposobni premikati z neverjetno hitrostjo 53.000 kilometrov na uro. Za primerjavo: balistične rakete naj bi zmogle "komaj" 24.000 kilometrov na uro. 

Ukrajinski raziskovalci se v poročilu ne opredeljujejo do tega, kaj bi ti predmeti lahko bili in od kod prihajajo.

Belgisch UFO-meldpunt
Predmeti naj bi se bili zmožni premikati z neverjetno hitrostjo 53.000 kilometrov na uro.