Poglejte te cene!

V Ljubljani lažje do stanovanja kot do garaže

Ž.K.
16. 9. 2022, 17.42
Posodobljeno: 22. 6. 2023, 07.50
Deli članek:

Rast cen nepremičnin naj bi se glede na uradne podatke umirajala, a tega očitno ni nihče povedal tistim, ki prodajajo garaže v Ljubljani.

nepremicnine.net
Oglas za "zlato" garažo.

Nestabilno poslovno okolje zaradi pomanjkanja surovin, vojna v Ukrajini, dragi energenti, visoka inflacija, rast obrestnih mer in dražji krediti, vse to so dejavniki, ki naj bi končno privedli do zaustavitve rasti cen nepremičnin pri nas. Nepremičninske agencije že opažajo upad povpraševanja. Če smo za Ljubljano v zadnjih letih navajeni, da se po astronomskih cenah prodajajo nadstandardna stanovanja, pa tokrat na lestvici absurdnih cen zmagajo stare garaže

Na portalu nepremicnine.net je bil tako objavljen oglas, v katerem želi prodajalec za 40 let staro, 15 kvadratnih metrov veliko garažo v Trnovem iztržiti neverjetnih 50.000 evrov, oziroma več kot 3.000 evrov na kvadratni meter.

Pregled ostale ponudbe pokaže, da je ponudb z astronomskimi cenami več. Tako se na Fužinah prodaja 13 kvadratnih metrov velika garaža za 40.000 evrov, enako ceno želi prodajalec za parkirno mesto v skupni garaži v Trnovskih vratih, posebno omembo pa si zaslužita tudi garaži v Zeleni jami, ki se prodajata ena za 34.000 evrov in druga za 33.000 evrov. Ob tem velja omeniti, da je bil za ta del Ljubljane nedavno spremenjen podrobni prostorski načrt, ki prav na območju garaž predvideva gradnjo novih blokov.

nepremicnine.net
Garaže v Zeleni jami se bodo v naslednjih letih umaknile stanovanjem.