Konec zapore

Tehnične težave v predoru Karavanke: Promet do nadaljnjega omejen

S.R.
15. 9. 2022, 13.29
Posodobljeno: 15. 9. 2022, 15.31
Deli članek:

Promet skozi predor Karavanke je bil danes zaradi tehničnih težav začasno v celoti ustavljen. Trenutno ostaja v veljavi prepoved vožnje za avtobuse in tovorna vozila nad 3,5 tone.

Promet.si
Gneča na gorenjski avtocesti pri priključku Hrušica.

Da je bil predor Karavanke zaradi tehničnih težav zaprt v obe smeri, je poročal že prometno-informacijski center. Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos je nato pojasnil, da bo predo predvidoma ostal zaprt dlje časa in da še ni znano, kdaj se bo znova odprl. "Za tovorna vozila za smer Avstrija na Gorenjskem ni alternativ," je še navedel in dodal, se tovorni promet posledično preusmerja nazaj proti Ljubljani. Za osebni promet obstajata možnosti Korenskega sedla in Ljubelja, na preusmeritev pa opozarja prometna signalizacija. Kos je še pojasnil, da bodo vozila, ki so na avtocesti od Lipc proti Hrušici, morala avtocesto zapustiti na izvozu Hrušica. Policisti za lokalni promet svetujejo izvoza Lipce in Lesce.

Kos je pozneje sporočil, da bo promet skozi predor do nadaljnjega v obe smeri možen samo za vozila do 3,5 tone, še naprej pa je prepovedan za avtobuse in tovorna vozila nad 3,5 tone. Iz prometno-informacijskega centra medtem sporočajo, da lahko vozniki proti Kranjski Gori uporabijo izvoz Jesenice vzhod. Obvoz za avtobuse in tovorna vozila proti Avstriji je možen čez prehod Šentilj ali preko Italije. Zaprt je tudi uvoz Jesenice vzhod proti Avstriji.