Barbarsko

Po posilstvu in umoru so še ne polnoletni sestri obesili na drevo

J.V.
15. 9. 2022, 12.12
Posodobljeno: 15. 9. 2022, 16.21
Deli članek:

Nesrečni sestrici iz indijske zvezne države Uttar Pradesh sta pripadali najnižji kasti v diskriminatorni hinujski ureditvi, kasti Dalitov oziroma "zatiranih".

Twitter
V zvezi z dogodkom je policija že aretirala šesterico.

Dekleti je odpeljala skupina moških na motorjih. Po podatkih policije so osumljeni družini znani, vendar starša pokojnih to zanikata. Mama pravi, da je punčki pred neznanci poskušala rešiti, a so ju uspeli ugrabiti. Družina je sama organizirala iskalno akcijo in dekleti popoldan našla mrtvi, obešeni na drevesu, le kak kilometer stran od domače hiše.

V zvezi z dogodkom je policija že aretirala šesterico. Kot pojasnjujejo, so ugrabitelji punčki odpeljali na polje sladkornega trsa, kjer so ju posilili in zadavili, trupla pa obesili, da bi izgledalo kot samomor. Eden od vpletenih se je ob aretaciji s policisti celo zapletel v streljski obračun, ko je poskušal pobegniti, vendar v streljanju ni bil nihče ranjen.

Policija je ob preiskavi doma deklet naletela na kar precej odpora, saj skupnost Dalitov oblastem očita, da preveč ščitijo pripadnike višjih kast, ki so pogosto odgovorni za takšne zločine nad najšibkejšimi. Uttar Pradesh sicer je najbolj naseljena indijska zvezna država z več kot 200 milijoni ljudi in bogato zgodovino nasilja nad ženskami in daliti.