Izpad v četrtfinalu

Katastrofalen prvi polčas, preobrat v drugem! Zadnjih pet minut prevladali Poljaki, ki so ponudili priložnost v zadnjih sekundah

G.G.
14. 9. 2022, 21.36
Posodobljeno: 14. 9. 2022, 22.37
Deli članek:

Na začetku tekme se je zdelo, da gre za nekaj slabih minut. Toda bolj kot se je približeval konec prvega polčas, slabše so naši košarkarji igrali, bolj so se lahko Poljaki sprehajali v napadu in zadevali iz vseh položajev. V drugem polčasu so naši začeli bolje in do konca tretje četrtine izničili prednost Poljakov. V zadnji četrtini so prišli v vodstvo. Sledil je dramatičen zaključek.

Profimedia
Najboljši igralec tekme je bil Mateusz Ponitka.

Komentator in nekdanji izjemni košarkar Sergej Vilfan je povedal, da je šlo v prvem polčasu za porazno predstavo, da že dolgo nismo videli tako slabe igre slovenske reprezentance. V prvih dvajsetih minutah so Poljaki dosegli kar 58 točk. V obrambi so slovenski košarkarji kapitulirali, v napadu pa razen Vlatku Čančarju ni steklo nikomur, zadeli niso niti iz čistih pozicij. Poljaki so bili v prvem polčasu boljši v vseh kategorijah. Razlika po prvem polčasu je 19 točk in le z zelo dobro in zavzeto igro bo možno obrniti rezultat.

Profimedia
Luka Dončić in Mike Tobey. Dončić je v tri minute pred koncem sedel na klop, saj je dobil pet osebnih napak.

V drugem polčasu so slovenski košarkarji naredili delni rezultat 5:0. Končno so Slovenci zaigrali boljšo obrambo, Poljaki pa so storili nekaj napak. Po prvih petih minutah v tretji četrtini so Poljaki vodili le še za 10 točk. Še nekaj dobrih napadov in zaostanek se je še znižal, nalet se je ustavil pri dve minuti pred koncem tretje četrtine, ko so Poljaki vodili le še za tri točke. Ko pa je Jaka Blažič zadel trojko, se je Slovenija približala na eno točko.

V zadnji četrtini je steklo še Luki Dončiću in Klemnu Prepeliću in Slovenija je povedla. Pet minut pred koncem je Slovenija vodila za tri točke. Toda Poljaki so se s koši temnopoltega Slaughterja vrnili in kmalu zatem povedli za točko. Zagotovilo, da bo zadnjih pet minut dramatičnih. Toda nato je Dončić prejel peto osebno napako, v napadu ni več šla žoga skozi obroč in Poljaki so spet povedli z osmimi točkami prednosti. Vse je zdelo izgubljeno, v zadnji minuti pa so slovenski košarkarji na hitro zadeli dve trojki. Zaostanek je znašal le tri točke. Poljaki so zgrešili, Prepelić je krenil v napad, zdelo se je, da je bil nad njim storjen prekršek, a sodniška piščalka je ostala nema. Konec! Veselje Poljakov ...