Bo policija kaj ukrenila?

Štajerska: Ista psa naj bi napadala znova in znova

P.K.
14. 9. 2022, 19.15
Deli članek:

Iz Posestva Valdek, družinske kmetje v okolici Pesnice, so opozorili na prigodo izpred enega leta in sporočili, da sta povzročitelja incidenta 'udarila' večkrat, nazadnje prejšnji teden.

Dreamstime
Policija menda ni reagirala na psa napadalca.

Pred dobrim letom sta na njihovo posest vdrla dva psa in hudo poškodovala lamo Miko in alpako Majo. "Na srečo sta si po velikem trudu veterinarjev iz Pesnice opomogli in sta danes živi in zdravi," so povedali.

Živali sta napadla večji črn pes in kosmatinec rjave barve, sicer malo manjše rasti, so sporočili. Po njihovih besedah je dvojica odgovorna še za nekaj incidentov v njihovi okolici: "Na več kmetijah sta raztrgala ovce, v Gačniku pa družinico alpak. Včeraj smo izvedeli, da so po analizi vzorcev DNK ugotovili, da sta prejšnji teden napadla čredo ovc v Vukovju. Policija primerov - že vsaj 7 napadov sta dokazano povzročila ista psa - ne jemlje resno, zato se še vedno ne ve, čigava sta psa in od kod prihajata, a očitno ne od prav daleč," so njihove besede. Zdaj s strahom čakajo, da se psa ne bi spet vrnila na njihovo kmetijo...

Pri policiji preverjamo, ali so seznanjeni z napadi in ali teče preiskava.

Facebook
Na Posestvu Valdek sta črnuh in rjavko napadla alpako in lamo.