Hrvaški bedak leta

VIDEO: Sredi tekme na igrišče izstrelil granato

Ž.K.
13. 9. 2022, 19.06
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 19.11
Deli članek:

Hrvaški policisti so danes prijeli mladeniča, ki je osumljen, da je v nedeljo sredi nogometne tekme na igrišče izstrelil granato.

twitter
Eksplozivno telo je preletelo celotno igrišče in zadelo zeleno ograjo.

Nogometna tekma med hrvaškima nižjeligašema NK Plitvice in NK Sokolec, ki je bila odigrana v nedeljo, bi verjetno hitro utonila v pozabo, če na njej ne bi prišlo do nenavadnega incidenta. Policija je že med tekmo prejela obvestilo, da naj bi na športnem dogodku prišlo do streljanja, a so na kraju samem ugotovili zgolj, da naj bi počilo nekaj petard in topovski udar.

A že nekaj  ur po tekmi je po socialnih omrežjih zaokrožil posnetek, ki kaže mladeniča, ki je zadetek svoje ekipe proslavil tako, da je iz ročnega raketometa na igrišče iztrelil za sedaj neznano eksplozivno telo. K sreči v dogodku nibil nihče poškodovan. Hrvaški policisti so danes storilca identificirali in se z njim pogovorili. Šlo naj bi za 26 letnega mladeniča S.K. iz kraja Smoljanec, ki ga sumijo kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti ljudi in premoženja. Kot poročajo hrvaški mediji ga policija pred tem dogodkom ni še nikoli obravnavala.