Zavrela je kri

FOTO & VIDEO: Trumpov tast Viktor Knavs Reporterjevemu fotografu blokiral pot

J.V.
13. 9. 2022, 13.05
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 13.55
Deli članek:

Viktor Knavs, oče nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump, se mudi v domači Sevnici in se huduje nad Reporterjevim fotografom Primožem Lavretom.

Primož Lavre
Viktor Knavs je s svojim mercedesom blokiral Reporterjev avto in se razburjal, ker so fotografirali njegovo vozilo.

Ekipa Reporterja je šla na čisto nepovezani nalogi na teren v domače kraje Melanie Trump, pri tem pa je iz radovednosti še preverila, ali pri Knavsovih kdo doma v Sloveniji in ali so na hiši še bakreni žlebovi, za katere se je tako bal Melaniin oče in predsedniški tast Viktor Knavs. Pred leti je namreč razkurjen klical urednika Reporterja Silvestra Šurlo in tožil, da mu bodo zaradi objave fotografij njegove hiše "cigani pokradli žlebove".

Primož Lavre
Hiša Knavsovih v Sevnici, pred hišo pa mercedes Viktorja Knavsa.

"Pred hiši Knavsovih je bil parkiran njegov avto, ki ga je naš fotograf Primož Lavre fotografiral z javne površine. Vtem je Viktor Knavs pokukal skozi okno, opazil, kaj se dogaja in očitno ga je fotografiranje razkurilo. Z balkona nas je sam začel fotografirati, na kar se je Lavre odzval tako, da je tudi sam posnel nekaj fotografij Knavsa na balkonu."

Primož Lavre
Viktor Knavs je s svojim mercedesom blokiral Reporterjev avto in se razburjal ...

Odprava se je nato hotela odpeljati naprej po opravkih, a ji je to preprečil Knavs, ki je z avtom prihrumel za njimi in jim blokiral pot. Nato je stopil iz avta in sam začel fotografirati. Na vprašanje, kaj je narobe, je vztrajal, da to ni dovoljeno. Meni namreč, da je fotografiranje njegovega avta brez njegovega dovoljenja prepovedano. To seveda ne drži, a Knavs se ni pustil prepričati v nasprotno. Na vprašanje, zakaj avta ne parkira v garažo, če se tako boji, je Knavs odvrnil: "Ne, ker jih imam preveč."

Primož Lavre
Viktor Knavs je s svojim mercedesom blokiral Reporterjev avto in se razburjal ...

Kot spominjajo na Reporterju, ni prvič, da je Knavs s svojim avtom divjal za novinarji. Igor Omerza je v intervjuju za Reporter leta 2020 opisal, kako se je Knavs leta 2015 zagnal za raziskovalno ekipo, ki je pripravljala knjigo o Melanii Trump.