Dobrodelni koncert uspel!

30.000 evrov za ambasadorja cvička, ki mu je pogorela domačija

R.T.
13. 9. 2022, 15.18
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 15.18
Deli članek:

Ambasadorju cvička, vinogradniku in kmetu Petru Camlohu, je 1. julija pogorela domačija z gospodarskim poslopjem. Deset članov družine je ostalo brez strehe nad glavo. Čudež je bil, da je Camlohovim uspelo rešiti več kot petdeset glav živine.

Osebni arhiv
Peter Camloh s soprogo Metko. Zbranim sredstvom so kasneje prišteli še nenačrtovano nabirko, ki se je zgodila na prireditvi

Zveza društev vinogradnikov Dolenjske je v sodelovanju z lokalno skupnostjo v Tržišču pri Sevnici minulo nedeljo organizirala dobrodelni koncert, na katerem je skupaj stopilo veliko slovenskih glasbenikov: Čuki, Tanja Žagar, Manca Špik, ansambel Novi spomini, ansambel Nemir, ansambel Pogum, Dolenjskih 5, Vzrock in Firbci. Zaradi ne ravno obetavne vremenske napovedi je bilo v zraku kar nekaj skrbi, kako bo s prodajo kart, a na dan dogodka, je ves dan sijalo sonce, ki je na koncert zvabilo tisoč ljudi!

Samo s prodajo vstopnic se je nabralo petnajst tisoč evrov, čemur so dodali tudi dobrodelne prispevke članov vinogradniških društev, na sami prireditvi pa sta voditeljica Jasna Kuljaj in Mama Manka bolj v šali kot zares organizirali še prav posebno nabirko, s katero so nepričakovano zbrali še tisočaka, kar na koncu pomeni okroglih trideset tisoč evrov zbranih sredstev. Predsednik ZDVD je na prireditvi poudaril, da so se vsi nastopajoči ali kako drugače sodelujoči na prireditvi odpovedali ne le honorarju, ampak tudi povrnitvi stroškov. To je zagotovo prispevalo k temu, da je lahko šel prav vsak evro v hvaležne roke družine Camloh.

Osebni arhiv
Jože Potrebuješ, predsednik ZDVD Miran Jurak, Jasna Kuljaj in Sašo Đukić preden se je pretvoril v znameniti lik Mame Manke

Peter Camloh je bil na prireditvi vidno ganjen, le stežka je zbiral besede, a njegova hvaležnost je bila razvidna iz njegovih oči. Na prireditvi so mnogi poudarili prav Petrovo osebnost, zaradi katere si je v življenju nabral toliko točk pri ljudeh. In to se mu zdaj vrača.

Mnogi, ki so po dveh urah zares optimističnega in zabavnega koncerta , zapuščali prizorišče, so povedali, da tako lepega dogodka v mirnski dolini (okolica Sevnice, Tržišča, Mirne, Mokronoga in Šentruperta) že dolgo ni bilo.

Voditeljica in pobudnica tega lepega dogodka Jasna Kuljaj je po koncertu povedala, da tudi sama že dolgo ni povezovala dogodka, kjer bi se med nastopajočimi in publiko zgodila tako posebna čarovnija: "Ne vem, kaj se je zgodilo, ampak v očeh vseh, ki so kupili vstopnice, sem videla, da so veseli, da smo kljub tragediji, ki se je zgodila, vsi na odru dali poudarek predvsem na entuziazem in veselje do življenja. Nikakor ne smem pozabiti omeniti doprinosa legendarnega Slavka Podboja, ki je sodeloval pri scenaristični zasnovi in Saša Đukića, ki je z likom Mame Manke dobesedno pustil srce na odru, če se smem malce športno izraziti. Eden najlepših trenutkov na koncertu pa je bil, ko so otroci iz pevskega zbora OŠ Tržišče skupaj s Čuki zapeli Štorklje" je povedala Jasna.