Ostali brez denarja in dokumentov

FOTO: Množično vlamljanje v parkirane avte na Goriškem

P.K.
12. 9. 2022, 17.33
Posodobljeno: 12. 9. 2022, 17.36
Deli članek:

Iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da so imeli minuli konec tedna obilo dela z nepridipravi. Ti so se spravljali predvsem nad imetje v avtomobilih. Šlo je za jeklene konjičke, parkirane ob vinogradih, medtem ko so njihovi lastniki, brez skrbi v trgatvi obirali grozdje.

PU Nova Gorica
Tako zgledajo posledice vloma.

Iz enega od vozil so ukradli žensko torbico, v kateri so bili vsi njeni dokumenti z denarnico vred. Iz drugega vozila so si protipravno prisvojili gotovino. Tudi ostalim voznikom so odnesli denarnice z bančnimi karticami, gotovino in dokumente.

Policisti okoliščine navedenih kaznivih dejanj še preiskujejo in opozarjajo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov. Svetujejo, da v osebnih in drugih vozilih ne puščamo vrednejših predmetov na vidnih mestih, niti v predalčkih in na poličkah.

Ne lovite ga sami

"Ko zapuščate vozilo, tega zaklenite, prav tako prtljažnik, pokrov rezervoarja za gorivo in vključite alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvine pa takoj pokličite najbližjo policijsko postajo oz. intervencijsko številko 113, ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja," sporočajo policisti.

Dodali so še, naj vlomilca, če ga zalotimo pri delu, nikar ne poskušamo preganjati sami, "zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen," so še poudarili.