Kako se v trenutku vse obrne...

Posočje: Srhljiva izpoved, kako je Aljažu hčerka skoraj umrla pred očmi

P.K.
28. 8. 2022, 20.14
Posodobljeno: 28. 8. 2022, 20.21
Deli članek:

Dva tedna nazaj se je Tolmincu zgodilo nekaj, kar bi najraje izbrisal iz spomina, "a si bom ta dan, zapomnil do konca svojega življenja," je povedal.

Dreamstime
Na srečo deklica uspešno okreva.

S svojo 3-letno hčerko sta šla na pašnik, kjer pasejo govedo. Na enem od njegovih zelo strmih predelov pa se jima je zdrsnilo in sta se začela kotaliti po bregu navzdol. Oče se je ustavil, hčerko pa je neslo naprej. "Grozno je bilo! V glavi se ti vrtijo taki filmi, da ne moreš verjeti. Vse skupaj traja par sekund, v mislih pa se ti odvrti pol življenja," je šokiran povzemal nesrečen dan.

Spomnil se je tudi, kako je deklico jutro pred nezgodo malo okaral, ker je bila precej razposajena. "Ko sem po tem padcu odbrzel k njej, kjer je negibno ležala, sem si želel samo eno, da bi se njena igrivost v trenutku vrnila. Takrat mi je šinilo na pamet nekaj srhljivega, da je mogoče, da sem jo danes oštel zadnjič…" Na srečo se je deklič ovedel, a je punčka utrpela kar nekaj poškodb.

Facebook
Uboga očka in deklica!

Ponjo je moral helikopter

Opisuje še, kako je iskal telefon, da bi poklical reševalce in kako se je mučil, da bi jo čim prej prinesel na varno, do prve pomoči. "Na začetku je kazalo bolj slabo, potem pa se je njeno stanje izboljšalo. Reševalci so jo imobilizirali, ker so sumili na poškodbo hrbtenice, v žilo so ji dali infuzijo. Kmalu je prišel helikopter in z njim ultrazvok, s katerim so ugotovili, da je z njeno notranjostjo po čudežu vse okej. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana na podrobne preiskave, ki so pokazale, da ima zlomljeno roko. Imela je tudi rano, ki so jo zašili s štirinajstimi šivi. Naši pogumni punci je zdaj vsak dan bolje," je vesel sporočil.

"Da se vrnem k bistvu, sporočilu, ki sem ga hotel izpostaviti in to je, ko se zgodi kaj takega, ugotoviš, da so vsakodnevni problemčki smešni, brezvezni. Nikoli ne veš, kdaj nekoga zadnjič kregaš, ga zadnjič objameš, zadnjič vidiš. Resnično, ni vredno vse to. Hvala tistemu 'tam gor', da mi je omogočil, da lahko še naprej opazujem igrivost, nagajivost svojega otroka," je čustveno zaključil.