Prepričljivo

Slovenski odbojkarji z zmago proti Kamerunu začeli domače svetovno prvenstvo

J.V./STA
26. 8. 2022, 22.06
Posodobljeno: 26. 8. 2022, 22.08
Deli članek:

Slovenska odbojkarska reprezentanca je domače svetovno prvenstvo v Ljubljani začela z zmago proti Kamerunu s 3:0 (19, 23, 21).

Bobo
Slovenska reprezentanca cilja na sam vrh.

V skupini D varovance romunskega stratega Gheorgheja Cretuja čakata še nedeljski obračun proti Franciji in torkov proti Nemčiji.

Slovenski odbojkarji so za uvod v SP upravičili vlogo favoritov in slavili proti lani drugouvrščeni reprezentanci afriškega prvenstva. Čeprav so imeli na trenutke kar nekaj težav s Kamerunci, zmaga nikoli ni bila vprašljiva.

Na tribunah največje dvorane v Sloveniji se je zbralo precejšnje število gledalcev, ki so od samega začetka glasno spodbujali kapetana Tineta Urnauta in soigralce. Na povabilo slednjih so si današnjo tekmo ogledali tudi gasilci, ki so od 15. julija pomagali pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije.

Zmago je v skupini D zabeležila tudi Francija. Galski petelini in zmagovalci nedavno končane lige narodov so bili po treh tesnih nizih boljši od Nemčije.

V nedeljo se bosta ob 17.30 najprej pomerili reprezentanci Nemčije in Kameruna, tri ure kasneje pa sledi še obračun Slovenije in Francije pred polnimi tribunami v Stožicah.