Še ena akcija

Stopimo skupaj za slovenske gasilce, da si bodo lahko kupili novo opremo

P.K./STA
25. 8. 2022, 06.59
Posodobljeno: 25. 8. 2022, 07.02
Deli članek:

RTV Slovenija v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije danes, ob 20. uri, pripravlja posebno dobrodelno oddajo Stopimo skupaj za slovenske gasilce. V oddaji bodo zbirali sredstva za nakup dotrajane ali uničene gasilske opreme, v zahvalo več tisoč prizadevnim gasilkam in gasilcem za njihovo 17 dnevno borbo s požari na slovenskem Krasu.

Gasilska regija Pomurje
Hvala, gasilci!

Iz RTV Slovenija so sporočili, da so v največjem požaru v naravnem okolju v zgodovini Slovenije edino rešitev in upanje predstavljali poklicni in prostovoljni gasilci. Veliko njihove opreme pa je zaradi tega dotrajane in neprimerne za gašenje obsežnih požarov v naravi, zato se jim za njihovo požrtvovalnost lahko zahvalimo s prispevki za nakup opreme, so zapisali.

Gasilci bodo v oddaji sodelovali tudi kot gostje, saj bodo z dopisniki RTV Slovenija spregovorili o tem, kar so v minulih tednih doživljali na terenu, kako so pomagali odstranjevati ovire in kaj bi bilo s primerno opremo še lažje narediti, so zapisali na RTV Slovenija.

V glasbenem delu oddaje bodo nastopili Tinkara Kovač, Raiven, Nuša Derenda, Eva Boto, Saša Lešnjek, LPS, Ansambel Spev, Polkaholiki, Leopold I. in Alex Volasko. Dobrodelno oddajo bosta vodila Lorella Flego in Saša Krajnc.

Neposredni prenos lahko gledalci spremljajo na TV SLO 1, 1. programu Radia Slovenija in prek spleta. Na posebnih telefonskih številkah pa bodo na RTV Slovenija med 20. in 22. uro zbirali tudi prispevke.