Nov vetrovni rekord

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je odneslo celotno streho!

S.R.
18. 8. 2022, 19.15
Posodobljeno: 18. 8. 2022, 19.19
Deli članek:

Današnje besnenje narave, ki je z vso silo udarilo ob približno 15. uri, je največje razdejanje povzročilo v Kranju in Ljubljani.

Facebook/Matej Artač
S kranjskega bloka je odpihnilo celotno streho.

Veter je celo presegel hitrost 100 kilometrov na uro. Po podatkih Agencije RS za okolje so najmočnejši sunek zabeležili na območju ljubljanskega Bežigrada, in sicer kar 102 kilometra na uro, kar je nov rekord, so poročali na TV Slovenija.

Nič bolje ni bilo v Kranju, kjer je, kot smo že poročali, prav tako lomilo drevesa in odkrivalo strehe. Na enem od stanovanjskih blokov je malo pred 15. uro odpihnilo celotno streho, dogodek pa je uspel posneti eden od občanov. Na srečo v dogodku ni bilo poškodovanih, je pa kritina padla tudi na avtomobile pred blokom. Materialna škoda bo velika. "Jaz sem skozi okno opazoval ta veter, potem je pa ravno prišel ta piš in sem opazil, da privzdiguje tisto streho, obrnil kamero, ostalo ste pa sami videli," je za TV Slovenija pojasnil avtor posnetka Matej Artač, ki je dodal, da bi lahko bilo še precej huje, saj so se "minuto, dve pred tem pod blokom sprehajali ljudje."