Boris Požeg Piksi

Partner mame Luke Dončiča v preiskavi zaradi tatvin

J.V.
17. 8. 2022, 13.30
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 13.32
Deli članek:

Mirjam Poterbin naj bi skuter prvotno kupila za sina Luko Dončića.

Tit Košir/Večer
Nekdanji voznik relija Boris Požeg se je znašel v sodni preiskavi .

V sodni preiskavi na ljubljanskem okrajnem sodišču se je skupaj še z dvema osumljenima zaradi suma tatvine znašel ljubljanski podjetnik Boris Požeg - Piksi, življenjski sopotnik mame košarkarskega asa Luke Dončića, poroča Večer.

Zoper Požega in dva osumljenca, Nikolo Bogojevića, državljana Srbije, in Peca Balalovskega, makedonskega državljana, na ljubljanskem okrajnem sodišču že dve leti poteka sodna preiskava zaradi sumov treh velikih tatvin, ki naj bi jih imenovani zagrešili v sostorilstvu. 

Požeg je za Večer izjavil, da "so vsi očitki tožilstva neutemeljeni, saj je bilo lastništvo skuterja in avtomobilov urejeno in tukaj ni nič spornega".

Zgodba se je po pisanju Večera začela tako, da je februarja 2020 Matjaž Ožbolt zoper trojico na policiji podal kazensko ovadbo. Kot je navedel v ovadbi in tudi kasneje v sodni preiskavi, naj bi bil lastnik skuterja, ki ga je prvotno Mirjam Poterbin kupila za sina Luko Dončiča, in osebnih avtomobilov Audi Q5 in VW Tiguan. Skupna vrednost odtujenih vozil znaša 45 tisoč evrov.

Sodna preiskava še ni končana, poudarja Večer, po zaključku pa bo sodišče spis vrnilo nazaj na tožilstvo, kjer "bo sprejeta ustrezna državnotožilska odločitev". To pomeni, da bo lahko tožilstvo zoper Požega, Bogojevića in Balalovskega vložilo obtožnico ali pa tega ne bo storilo in se bo zadeva zaključila.

Požeg, ki je prek svojega podjetja Luni 7 solastnik propadlega hotela Belcijan na Planini pod Golico in drugih nepremičnin, se po javno dostopnih informacijah ukvarja z nepremičninskimi posli, prodajo sladoleda in drugo. Znan je tudi po tem, da ko je kupil blagovno znamko HK Jesenice, a ni plačal licitirane vsote v višini 150.000 evrov, ampak je od nakupa odstopil.