Pomurje

Premier ob obisku tudi v cerkev gospodovega vnebohoda

M.K./STA
16. 8. 2022, 06.24
Posodobljeno: 16. 8. 2022, 10.45
Deli članek:

Predsednik vlade Robert Golob bo v okviru današnjega obiska Pomurja obiskal tudi cerkev Gospodovega vnebohoda v Bogojini, s katero je Jože Plečnik v regiji vtisnil trajen pečat.

Bobo
Požarišče je obiskal tudi slovenski premier Robert Golob.

Premier in ministrici bodo regijo obiskali pred praznikom priključitve Prekmurja k matičnemu narodu. Kot so pred obiskom zapisali na vladnem uradu za komuniciranje, je eno od vodil vlade strpna in vključujoča družba, v kateri lahko vsakdo razvija svoje vrline, zato bo prvi postanek delovnega obiska v Varstveno delovnem centru Murska Sobota.

Ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika bo Golob obiskal tudi cerkev Gospodovega vnebohoda v Bogojini, s katero je Plečnik regiji vtisnil trajen pečat.

Popoldne se bo Golobu pridružila ministrica Šinko, s katero si bosta ogledala območja, ki jih je prizadela suša. V kraju Lipovci se bosta na izletniški kmetiji nato srečala s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije in Zveze Slovenske podeželske mladine ter se seznanila z aktualnimi izzivi kmetijstva v regiji.

Delovni obisk bodo nadaljevali v regijskem promocijskem centru Expano, ki je bil kot paviljon del svetovne razstave Expo 2015 v Milanu, danes pa živi novo zgodbo in predstavlja vstopno točko v Pomurje in predstavitveni prostor za regijo.

V Expanu se bo Golob srečal z gospodarstveniki z območja, zadnji del obiska pa bo namenjen področju lokalne samouprave. Premier in Ajanović Hovnikova se bosta v Dobrovniku sestala z župani pomurskih občin, največ pozornosti pa bodo namenili ključnim regijskim projektom in regionalnemu razvoju.