Samovžig?

FOTO: V Krškem zagorelo na deponiji, požar je omejen

E.J./STA
4. 8. 2022, 20.13
Posodobljeno: 4. 8. 2022, 22.26
Deli članek:

V Krškem so v četrtek okoli 18. ure na deponiji Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad zagoreli odpadki.

NEK
Javili so se iz Jedrske elektrarne Krško in povedali, da spremljajo situacijo.

V Krškem so danes okoli 18. ure na deponiji Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad, ki jo upravlja podjetje Kostak, zagoreli odpadki. Vodja operative pri Poklicni gasilski enoti Krško Anton Starc je za Dolenjski list povedal, da imajo požar pod nadzorom, da se ne širi: "Zagorelo je na velikem kupu smeti na površini 80 do 90 m2, površina sicer ni tako velika, ker pa je kup tako visok, ga bomo morali dobro zaliti, gasimo tudi z avtolestvijo, bagerji pa že odvažajo smeti."

osebni arhiv
Bralec je požar v Krškem fotografiral od blizu.

Direktor podjetja Kostak Miljenko Muha je povedal, da je okrog 18. ure zagorelo na deponiji, kjer so začasno skladiščeni kosovni odpadki. Predvidevajo, da gre za samovžig, gasilci so požar omejili. Ker gre za nenevarne odpadke, po njihovi oceni dim za okoliške prebivalce naj ne bi bil škodljiv, ker deponija ni na vodovarstvenem območju, tudi kakšnega ekološkega onesnaženja podtalnice naj ne bi bilo. Nihče ni poškodovan. 

Situacijo spremljajo tudi v krški jedrski elektrarni, kjer so na twitterju zapisali: "Ker se na družbenih omrežjih že pojavljajo namigi in strahovi, da je to požar v NEK, poudarjamo, da ni! Spremljamo dogajanje ..."

osebni arhiv
Požar že gasijo, podrobnosti o požaru pa bodo še sporočili.

Vzrok za požar zaenkrat še ni znan, policija pa bo v nadaljevanju izvedla preiskavo in ugotovila vzrok požara, so povedali na Policijski upravi Novo mesto.

Iz regijskega centra za obveščanje Brežice so poslali obvestilo, v katerem prebivalce naselij Spodnji Stari Grad, Krško in Leskovec pri Krškem prosijo, da upoštevajo navodila pristojnih služb na terenu ter zaprejo okna in vrata na stanovanjskih objektih.

MO Krško
V Krškem je zagorela deponija.