Po požaru

Kraški lovci nujno potrebujejo sadje, krmo, semena, tudi kakšno donacijo

P.K.
4. 8. 2022, 10.21
Posodobljeno: 4. 8. 2022, 10.30
Deli članek:

Lovsko dobrodelno združenje Diana v sodelovanju z Lovsko zvezo Slovenije in Lovsko družino Trstelj organizira akcijo, v kateri bodo zbirali dobrine in sredstva za pomoč pri revitalizaciji v požaru prizadetega območja goriškega Krasa.

Facebook
Lovci po požaru vse moči usmerjajo v pomoč živalim. Oskrbujejo jih ne samo s krmo, ampak tudi vodo.

"V nekaj dneh je ognjena ujma skoraj izbrisala zeleni obris našega lovišča ter ga dodobra očrnila za nekaj let," so žalostni sporočili člani Lovske družine Trstelj, ki gospodarijo z več kot 4.000 hektari lovne površine, na kateri biva veliko srnjadi, jelenjadi in drugega naravnega bogastva.

Sporočili so, da se zelo trudijo poskrbeti za vse krmne in napajalne točke, kjer jedo in pijejo gozdne živali, v kar vložijo ogromno prostega časa in sredstev. Ta hip so že izčrpali razpoložljiva sredstva, a ne volje in želje pomagati, zato širšo javnost prosijo za pomoč.

Kaj potrebujejo?

Zbirajo finančno pomoč na TRR Lovske družine Trstelj: SI56 0475 0000 0572 739. Darujete lahko znesek v poljubni višini. Vsak evro šteje, so hvaležno povedali. Zelo prav bi jim prišla tudi semena, krmila, sadje (jabolka in drugo). Več informacij in kontakt koordinatorja akcije so navedeni v tem zapisu na Facebooku:

Facebook/Jager Majster
Lovci potrebujejo vašo pomoč, da bodo lahko pomagali kraškim živalim.