Brezbrižno

FOTO: Ste vi tako parkirali? Cestna patrola vas je slikala

P.K.
3. 8. 2022, 14.31
Posodobljeno: 3. 8. 2022, 17.26
Deli članek:

Uradno in moralno pravilo je, da na parkirnih mestih za invalide ne parkiramo, a ga marsikdo krši.

Facebook
Ojoj!

Za gibalno ovirane je zelo frustrijajoče, če jim zasedete parkirna mesta, rezervirana posebej zanje. Gre za rumeno označene parkirne prostore, na katerih je izrisana oseba z invalidskim vozičkom. Ta imajo, razumljivo, najboljše položaje pred trgovinami, zdravstvenimi domovi, bankami, upravnimi enotami in drugod. Vse z namenom, da se jim olajša dostopnost.

Problem pa ni samo to, ampak tudi, ko vozilo na sosednjem, navadnem parkirnem mestu parkiramo tako, da sta jeklena konjička preblizu drug drugega, kar pomeni, da ima invalidna oseba premalo prostora za vstop in izstop v svoj avtomobil.

Facebook
Ne čez eno mesto za invalide, ampak karv dva.

Ker ta težava ni tako redka, včasih invalidi in drugi vozniki, ki jim gre tako ravnanje na živce, svojo nejevoljo obelodanijo kar na družbenih omrežjih, kjer širšo javnost obveščajo o objestnežih, ki se grejo invalide.

Obstaja celo več Facebook skupin, med njimi skupina Cestna patrola, v katerih se zbirajo slike vozil, ki so parkirana na invalidskih parkirnih mestih. Nekaj primerov nepravilne izrabe "rumenega" parkirišča iz zadnjega časa:

Facebook
Taksist na mestu, ki je predviden za invalidne osebe.

Facebook
Prizor s Primorske. Polota njegov šofer ni zmogel parkirati tja, kamor bi ga moral.

Facebook
Udobje je pred moralo.