Lidija Ivanuša

Poslanko SDS ujeli s ponarejenim PCT-potrdilom

J.V.
2. 8. 2022, 09.09
Posodobljeno: 2. 8. 2022, 09.17
Deli članek:

Portal Necenzurirano.si razkriva, kako se je poslanka nekdanje vladajoče stranke znašla v preiskavi zaradi ponarejanja listin. Policija pa je imela velike težave pri njenem zaslišanju.

STA
Lidija Ivanuša

Lidija Ivanuša, nekdanja poslanka SDS in kandidatka te stranke na zadnjih državnozborskih volitvah, je ena od ovadenih, ki so jih pri prehodu državne meje ujeli s ponarejenim potrdilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju, poroča Necenzurirano.si.

Do incidenta naj bi prišlo v nedeljo, 9. maja lani, na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu Jelšane. To je bilo v času, ko sta bila obe državi zaradi slabih epidemioloških razmer še vedno na tako imenovanem rdečem seznamu. V Slovenijo se je bilo mogoče brez odrejene karantene vrniti le z negativnim hitrim ali PCR testom, ki ni smel biti starejši od 48 ur. Izjema so bili cepljeni ali prebolevniki, vendar so kot dokaz potrebovali ustrezno zdravniško potrdilo. Tu pa se je pri Ivanuši zapletlo.

Zoper takratno poslanko državnega zbora so zato sprožili predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora. Po zaključeni preiskavi pa naj bi vložili kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru. Tam včeraj na vprašanja portala zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli odgovoriti.

Brez komentarja: "Pomota, pomota," je izstrelila ...

Brez komentarja je bila tudi nekdanja poslanka. V kratkem pogovoru je novinarja poskušala prepričati, da govori z napačno osebo oziroma da ne gre za njen mobilni telefon. "Pomota, pomota," je izstrelila, še preden bi se ji sploh utegnil predstaviti. Takoj zatem je odložila, na kratka sporočila pa se ni več odzivala, poroča Necenzurirano.si.

Facebook
Lidija Ivanuša

Tudi sicer so imeli policisti po informacijah Necenzurirano.si veliko težav pri preiskovanju suma kaznivega dejanja. Ivanušo, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Ločici pri Savinji, naj bi več mesecev neuspešno iskali na policijski postaji Žalec, kjer so jo hoteli zaslišati oziroma pridobiti njene izjave o okoliščinah storitve kaznivega dejanja. To naj bi naredili šele lani jeseni.

V vsem tem času se je Ivanuša redno udeleževala sej državnega zbora oziroma njegovih delovnih teles. Sredi junija pa jo je bilo mogoče opaziti na kongresu SDS v Slovenskih Konjicah, med drugim poroča Necenzurirano.si. Celotno zgodbo lahko preberete tukaj.