NA LEPŠE

Tudi politiki si zaslužijo počitnice, mar ne?

M. T. V.
1. 8. 2022, 16.30
Deli članek:

Nekateri naši politiki so že oddrveli stran od ponorelega političnega dogajanja in si privoščili počitnice (ali pa vsaj nekajdnevni ali nekajurni skok na lepše), da si naberejo novih moči in si malce oddahnejo od vsakodnevnih dolžnosti, ki jih imajo v službi naroda. Eni svoje zasebnosti ne želijo deliti z javnostjo, drugi pa z veseljem delijo svoje počitniške fotografije s sledilci. Pogledali smo, kam so jo mahnili slednji.

Svet24
Politiki na počitnicah

Borut Pahor

Potem ko je obiskal gasilce, ki so se borili s požarom na Krasu, se je predsednik republike Slovenije lahko malo sprostil. Očitno si je privoščil malce več sedenja na kavču in gledanja televizije – in tako je med prestavljanjem kanalov naletel na žensko dirko po Franciji, ki ga je povsem prevzela. Oziroma so ga navdušile neverjetne kolesarke. »Vse skupaj me je tako nakurilo, da sem moral danes iz pisarne šibat z biciklom direktno na morje,« je priznal. Ne vemo pa, ali si je privoščil tudi kakšen skok v morje in kolesarsko avanturo podaljšal v krajše počitnice.

Janez Janša

Janez Janša trenutno uživa v lepotah doline Soče, a kot je videti, v prvi vrsti delovno, saj tam poteka poletni tabor njegove stranke in gorniškega kluba. A ker vemo, da je strasten ljubitelj gora, mu je bilo zagotovo v veselje, da se je lahko v okviru tega povzpel na Mali Karman (1372 metrov), »stražarja Karnije«, kot pravi, na vrhu katerega je fotogenična kapelica s križem.

Anže Logar

Tudi Anže Logar je združil kariero in hobi: medtem ko obiskuje župane po Sloveniji, skoči še na kakšen bližnji hrib. Tako je bil pred kratkim na Kumu, Snežniku in Mirni gori. Anže rad pove, da je ljubitelj pohodništva, in opozarja, da »hribi niso tekma, so predvsem sprostitev«. Tako ima tudi čas, da opazi kakšen lep detajl, recimo prelepo zaščiteno gorsko rožico planiko. In je za njim »še en krasen dan na terenu po prelepi Sloveniji.«

Eva Irgl

Kam točno je odšla na dopust Eva Irgl, na objavi na Instagramu ni razkrila, je pa videti, da je izbrala malce manj vroče predele in ne uživa ob morski obali, kot bi si mnogi mislili, ampak ob jezeru med prelepimi vršaci. »Začetek lepega,« je zapisala ob fotografiji.

Aleksander Reberšek

Še en navdušen hirbolazec med poslanci: Aleksander Reberšek je sredi meseca obeležil že svoj dvajseti pohod na najvišjega slovenskega očaka, pri čemer mu je družbo delala žena Kristina, zdaj pa se je podal še na najvišji vrh Nemčije, od Triglava samo malce višji Zugspitze (2962 m). »Ni bilo sončnega vzhoda, je pa vseeno osvojen še en evropski vrh,« je napisal.

Matej Tonin

Poslanec Matej Tonin se je odločil tako za morje kot hribe: dopustoval je na prelepem hrvaškem otoku Lošinj in si vmes privoščil še sprehod na njegov najvišji vrh Televrin (588 m). »Jutra so najlepši del dneva. Sončni vzhod na Osorščici,« je napisal ob prelepem razgledu z vrha na prelepi modri Jadran.

Jernej Vrtovec

Kot je videti z njegovih družbenih profilov, je Jernej Vrtovec že med prvomajskimi počitnicami užival na morju, zdaj pa se znova namaka nekje v sinji modrini. Objavil je fotografijo jutranje kave s čudovitim razgledom na morski zaliv. A žal ni navedel točne lokacije.

Damijan Zrim

Vonj po borovcih in soli preveva tudi Damijana Zrima, ki je na Instagramu objavil fotografijo iz hvaljene obmorske restavracije La Spuž v hrvaški Betini. Po zadovoljnem izrazu na obrazu sodeč je bil tudi Damijan zadovoljen z njihovo ponudbo.

Asta Vrečko

Na Lošinju dopustuje tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki se ni mogla upreti, da ne bi objavila fotografijo mirnega jutranjega morja. Očitno si je vzela nekaj trenutkov samo zase in si privoščila malo miru in samote.