Informacija za tisoč evrov

Slovenija iskala psičko Poppy: Ključni sta bili Lena in Maja

P.K.
18. 7. 2022, 12.52
Posodobljeno: 18. 7. 2022, 12.57
Deli članek:

Ogromno ljudi je pomagalo, da ima ta dogodek srečen razplet.

Zavetišče Horjul
S kosmatinko je vse v redu.

Prejšnji četrtek smo poročali o izginotju psa. Šlo je za Poppy, ki je bila prejšnji teden po več kot 240 dneh bivanja v horjulskem zavetišču, končno posvojena. Dan kasneje je na ljubljanskem Rožniku ušla. “Ni niti ene resne informacije, kje bi se nahajala,” je zaskrbljena napisala zavetiška ekipa in poudarila, da so pripravljeni narediti vse, “da jo najdemo. Za kakršno koli učinkovito informacijo plačamo 1000 evrov,” so sporočili.

Iz Zavetišča Horjul pa so minuli vikend sporočili, da so prizadevanja širše javnosti obrodila sadove, saj so jo našli. »Danes smo nameravali nočno iskanje ponoviti, pa nas je popoldan poklicala gospodična Lena, ki jo je opazila,« so razkrili. Na lokacijo je odhitela Maja iz zavetišča, ki jo je uspešno priklicala. Psička se je namreč odzvala na njene besede, ki so ji jih ponavljali, ko je bila nastanjena pri njih: »Poppy, bravo! Pridna!«

Veselje je bilo nepopisno. »Živa, nepoškodovana je. Pozabljeno je vse hudo,« so sporočili iz Horjula in dodali, da Lena, ki je psičko zapazila, ni želela obljubljene nagrade v višini 1000 evrov, kar jih je tudi zelo ganilo. Bi jo pa radi, saj je le posredovala ključno informacijo, počastili vsaj s sladoledom, zato jo pozivajo, naj se jim javi.