Ljubljansko višje sodišče je namreč odločilo, da tožena stranka ni uspela dokazati, da je denar izplačala v gotovini, poroča TV Slovenija. Lastnik podjetja MM investicije je razvpiti srbsko-ameriški poslovnež Milan Mandarić, ki je sodišču izpovedal, da je Solzi Popovič, mami takratnega koprskega župana Borisa Popoviča, leta 2007 nakazal skoraj 1,5 milijona evrov. S Popovičem sta namreč v tistem času sodelovala pri vodenju koprskega nogometnega kluba. S pomočjo posojila je Solza Popovič odkupila štiri gostinske lokale v Žusterni, denarja pa ni vrnila, zato jo je tožil.

V zvezi s prvimi 950.000 evri domnevnega posojila je tožba zastarala, višje sodišče pa je pravnomočno odločilo glede 485.000 evrov, ki jih je Mandarić posodil Popovičevi nekaj mesecev kasneje. Zamudne obresti so po 15 letih skoraj enake glavnici. Skupni dolg je tako 960.000 evrov.

V spalnici v bankovcih po 500 evrov

Popovičeva je zatrjevala, da je omenjenih 485.000 evrov ona posodila Mandariću, in sicer doma v spalnici, v bankovcih po 500 evrov. Da bi pri vračilu dolga lahko utemeljili nakazilo na račun Popovičeve, naj bi ga prikazali kot Mandarićevo posojilo. Pogodba o tem naj bi bila fiktivna.

Višje sodišče je po navedbah televizije ugotovilo, da Popovičeva svojih trditev ni dokazala. Tožena stranka se sicer niti ni udeleževala obravnav, kot glavne dokaze pa je predstavila izjave družinskih članov. Posojilo je bilo zavarovano s hipoteko, čeprav naj bi bilo po trditvah dolžnikov fiktivno. Mandarič lahko zato zahteva prodajo lokala Snack Bar v Žusterni na dražbi.