Nova24TV

Tožilstvo že preiskuje Tomašiča in grožnje z orožjem

Ž.K.
6. 7. 2022, 13.59
Posodobljeno: 6. 7. 2022, 16.56
Deli članek:

Na strankarski televiziji Nova24TV so prejšnjo sredo v oddaji Kdo vam laže, pozivali k obračunu z orožjem. Nedopustna dejanja kot kaže že obravnava državno tožilstvo.

YouTube
Boris Tomašič v Kdo vam laže hujska ljudi, ki nazadnje pozivajo celo k oboroženi vstaji.

Pozivi k obračunu z drugače mislečimi Slovenci, ki so si jih prejšnji teden privoščili na strankarski televiziji SDS, Nova24TV so povzročili veliko razburjenja. Ustvarjalci oddaje "Kdo vam laže? so v svoji želji, da ugodili svojim skrajno desnim gledalcem, očitno šli korak predaleč in ne samo prečkali mejo dobrega okusa, pač pa tudi prekršili kakšno zakonsko določilo. Kolegi iz revije Reporter so o morebitnih ukrepih vprašali vrhovno državno tožilstvo. »V zvezi z vašim vprašanjem vas obveščam, da omenjeno zadevo že obravnava pristojno državno tožilstvo. Zaradi interesov postopka vam podrobneje o zadevi ne moremo pojasnjevati,« so jim odgovorili z vrhovnega državnega tožilstva.

Kot je znano, je prejšnjo sredo v studio televizije Nova24TV med oddajo Kdo vam laže klical gledalec in izjavil: »Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila /.../ Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračunamo.«.

Voditelj oddaje Boris Tomašič pa je klic pospremil s komentarjem: »Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.« Policija je takrat sporočila, da je z izjavami seznanjena in preverja obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška.

Portal Necenzurirano je sicer danes poročal, da so madžarski lastniki televizije svoj 45-odstotni delež prodali Borisu Tomašiču. Ob njihovem vstopu v lastništvo leta 2017 so bile njene delnice vredne skoraj milijon evrov, koliko je zanje plačal Tomašič in od kod mu denar, pa ni znano.