Slovenija in Hrvaška

Turistični ponudniki izgubili kompas: za ta "standard" zahtevajo več kot 250 evrov na noč!

P.K.
6. 7. 2022, 08.01
Posodobljeno: 6. 7. 2022, 08.34
Deli članek:

Vas je pogled na ponudbo dopustniških nastanitev, predvsem cene, kaj šokiral? Poglejte, kako so poskočile pri naših južnih sosedih in kaj pri dobiš pri nas za dva stotaka na noč.

Booking.com
Sto evrov na noč za to?!

Podatki kažejo, da se je bivanje v hotelih in kampih na Jadranu v primerjavi z lani v povprečju podražilo za 20 do 25 odstotkov. Zaradi bistveno večjega povpraševanja in dobrega tempa rezervacij za glavno sezono pa so cene tik pred sezono še malo poskočile, tako da so, če jih primerjamo z lansko sezono, višje tudi za 50 odstotkov.

Iz 1100 na 1700 evrov

Kar se apartmajskih zasebnih nastanitev tiče, se dogaja podoben trend. Cene so se v primerjavi z lani zvišale od 20 do ponekod celo 50 odstotkov »Lani smo za dva tedna najema apartmaja v Privlaki pri Zadru plačali 1100 evrov, letos pa nam je lastnica povedala, da se je storitev podražala in želi 1700 evrov in to za 35 kvadratov veliko stanovanje s teraso, z zelo povprečno ureditvijo (med drugim je opremo načel zob časa),« nam je sporočila začudena bralka našega spletnega portala.

Spet druga je povedala, da je leta 2018 za apartma za štiri osebe v Istri (Hrvaška) plačala 80 evrov na noč, pred začetkom pandemije je cena narasla že na 100 evrov, letos pa je sobodajalec zanj hotel 130 evrov na noč.

Kakšne so pa cene pri nas?

Podražitve niso bile tako občutne kot na Hrvaškem, vseeno pa precej zaznavne. Slovensko turistično organizacijo smo prosili za podrobnejše podatke o tem in jih bomo objavili takoj, ko nam jih posredujejo.

Booking.com
V apartmajski hiši v Seči je več nastanitev. Za vsako stanodajalci računajo od najmanj 250 do 350 evrov.

So pa tudi domači ponudniki v turizmu nekoliko izgubili smer, saj za bajne denarce ne ponujajo kaj posebnega. Poglejte apartma v Portorožu (Seča), ki je zastarel in ne nudi posebnega luksuza, razen bližine morja in krasnega razgleda nanj. Sobodajalci pa kljub temu za več apartmajev v apartmajski hiši želijo od 250 do 300 evrov na noč!