Ne narašča število hospitaliziranih

Vročina spreminja režim testiranje na koronavirus

G.G./STA
5. 7. 2022, 18.31
Posodobljeno: 5. 7. 2022, 18.38
Deli članek:

V zadnjih dneh se je povečalo število pozitivnih na testih, bistveno pa je, da se ni povečalo število hospitaliziranih in tistih na intenzivni negi.

STA
Točka za drive-in testiranje v Stanežičah. Fotografija je arhivska.

Zaradi visokih temperatur se je s ponedeljkom spremenil urnik testiranja na vstopni točki Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana na parkirišču P+R Stanežiče, pa so sporočili iz ZD Ljubljana.

Sprejem za testiranje s hitrimi antigenskimi testi je od ponedeljka do sobote od 7. do 10. ure. Naročanje na HAGT testiranje ni potrebno. Na odvzem PCR-brisa pa pacienta naroči izbrani osebni zdravnik. Odvzem PCR-brisa lahko posameznik opravi tudi samoplačniško.

V ponedeljek so v Sloveniji ob 770 PCR-testih in 5666 hitrih antigenskih testih potrdili 1815 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v nedeljo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 23 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 112 bolnikov s potrjeno okužbo, torej kar 89 naključno odkritih na testiranjih, v bolnišnici pa so zaradi drugih razlogov. 

V zadnjih 29 dneh sta umrli dve osebi s potrjeno koronavirusno okužbo. Pristojni ne sporočajo, ali sta umrla zaradi covida ali je bil vzrok smrti kakšna druga bolezen.