Vremenske preglavice

VIDEO: Posledice neurij; zaliti objekti, udari strel in toča

J.P.
5. 7. 2022, 06.42
Posodobljeno: 5. 7. 2022, 09.29
Deli članek:

Za nami je vremensko pestra noč.

PGD Cankova
V Domajincih je drevo padlo na avtomobil.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Po državi so se proti večeru in ponoči razbesnela neurja, ki so povzročila kar nekaj preglavic.

Brez elektrike je v ponedeljek zvečer nekaj časa bilo tudi 160 odjemalcev Elektra Maribor na območju Lehna v občini Podvelka. Napako so že odpravili.

Meteorne vode so objekte zalivale v Velenju, Žalcu, Arji vasi in Radečah, v Cerovcu pod Bočem pa je nekaj pred 23. uro močan veter podrl daljnovod na drevo, zaradi česar je to zagorelo, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Zgodilo se je tudi kar nekaj udarov strel, ponekod s posledicami, denimo v Zajelšju v okolici Ilirske Bistrice, kjer je zagorelo v gozdu, in v Novi vasi v občini Bloke, kjer je strela udarila v stanovanjski objekt, posledično pa je zagorelo na podstrešju. Zaradi udara strele je zagorelo tudi v Sredniku pri Sevnici, in sicer je ta udarila v drog elektro napeljave, ki se je vnel, še poroča uprava RS za zaščito in reševanje.

Danes bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen, manjše vremensko pogojene težave bodo imeli predvsem vremensko občutljivi ljudje. V sredo bo vremenska obremenitev oslabela.

Toča je klestila v Šmartnem ob Paki in Pesnici.

Meteorologi Agencije RS za okolje so včeraj napovedali, da bo danes spremenljivo s krajevnimi nevihtami in malo hladneje. V južni Sloveniji so močnejše nevihte z lokalnimi neurji možne tudi zjutraj in dopoldne.

V sredo bo precej jasno, ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne bo občasno deževalo, popoldne pa bodo nevihte prehodno zajele večji del države. V petek bo delno jasno.