lokalna neurja

Arso izdal oranžno opozorilo: spet nam preti toča

J.P.
4. 7. 2022, 09.58
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 16.36
Deli članek:

Nevihte prinašajo ohladitev, a tudi manj dobrodošle spremljevalce.

Bobo
Zvečer bodo predvsem na severu nastale prve nevihte.

Danes je in bo večinoma sončno, najvišje današnje dnevne temperature se gibljejo od 29 do 37 stopinj Celzija, pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem na severu nastale prve nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter, se je zjutraj glasila napoved Agencija RS za okolje (Arso).

Danes bo vremenski vpliv večinoma ugoden, sredi dneva in popoldne pa bo po nižinah počutje poslabšala velika toplotna obremenitev. Zvečer se bo pojavila zmerna obremenitev, ki bo trajala tudi v torek. Manjše vremensko pogojene težave bodo imeli predvsem vremensko občutljivi ljudje.

Začelo se bo, kot poroča spletna stran Ciklon.si, v severni polovici države, ponoči pa se bodo krajevne nevihte pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Proti večeru in ponoči so možne močnejše nevihte z lokalnimi neurji, opozarja Arso. Kot poroča Ciklon.si, to pomeni nalive, sunke vetra in točo.

Tudi jutri in v prihodnjih dneh

V torek bo spremenljivo s krajevnimi nevihtami in malo hladneje. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija. V južni Sloveniji so močnejše nevihte z lokalnimi neurji možne tudi v torek zjutraj in dopoldne.

V sredo bo precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.