Nečloveško

UKC Ljubljana: na urgenci čakala 13 ur!

P.K,
4. 7. 2022, 10.02
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 10.05
Deli članek:

Slovensko zdravstvo je v hudi krizi, tako hudi, da jo močno občutijo tudi pacienti. Nedavna zgodba z Urgentnega center Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je zelo zgovorna, predvsem pa skrb vzbujajoča.

Nataša Juhnov
Gospa v slabem stanju se je načakala.

“Kako je možno, da leta 2022, nepokretna, hudo bolna starejša gospa že šest ur na hodniku urgence čaka na ultrazvok, preden jo namestijo v sobo?! Zdravnik jo je sprejel že ob 16.30! Nečloveško, da ne rečem kaj drugega,” je zgožen odziv nad obravnavo, ki jo  je izkusila sorodnica uporabnice Twitterja.

Na koncu se je izkazalo, da ni čakala samo šest ur, ampak celo še več. »Po trinjastih urah čakanja na hodniku so gospo ob peti uri zjutraj poslali domov. In nič hudega, če je za en dan spustila antibiotike, nič hudega, če zmore spiti le pol litra vode na dan, nujno pa rabi obilno hidracijo, kot so sami zapisali,« je poročala.

Pod njenim zapisom se je zglasila še ena uporabnica omenjenega omrežja in prav tako pričala o neugodni izkušnji: »Internistčna obravnava na urgenci UKC je katastrofalna. Mene so tri dni domov pošiljali, nato na infekcijsko, kjer so ugotovili zaporo črevesja in me poslali na urgentno operacijo. Jaz pa bruhala vsake pet minut vse dni.«

Objavo so nekateri tviteraši dali v vednost tako ministrstvu za zdravje kot novemu ministru tega resorja Danijelu Bešiču Loredanu. »To je zdravstvo?! Državljani ga plačujemo s prispevki v blagajno, pa tudi dodatno zavarovanje imamo sklenjeno. Grozljivka od groznega.”