droge, seks, kriminal...

V Sloveniji prijeli več mednarodnih kriminalcev

R.T.
1. 7. 2022, 12.55
Posodobljeno: 1. 7. 2022, 12.58
Deli članek:

V zadnjih dveh tednih so slovenski kriminimalisti prijeli več oseb, za katerimi so bile spisane mednarodne tiralice. Gre za različne kriminalne mreže, ki so se ukvarjale s klasičnimi prepovedanimi posli, kot so droge in "nagajive sličice" kočljivega izvora.

Profimedia
Kriminalec nikoli ne počiva.

Že 17. junija je policija v okolici Kranja prijela slovenskega državljana, za katerim je bila spisana evropska tiralica. Prijeti je bil v Italiji obsojen zaradi trgovanja z drogami, čaka pa ga 20 let zapora. Slovenski policisti so kolegom ustregli in poslovneža ta teden izročili sosednji državi.

Ravno tako pa je v teku postopek še ene predaje Italijanom, a gre tokrat za njihovega državljana. Policisti so ga v sredo, 29. junija prijeli na Goriškem in ugotovili, da ga v sosednji državi iščejo zaradi izdelovanja, prikazovanja in razpečevanja pornografskega materiala.

Včeraj pa so skupaj s Specialno enoto v soke dobili še Črnogorca, za katerim je bila razpisana mednarodna tiralica zaradi organiziranega kriminala. Kaj točno je bil predmet poslov v tem primeru, policisti sicer ne poročajo, verjetno pa bo tudi ta kmalu poslan čez mejo v državo, ki ga bo sicer obdrala, a zanj verjetno ne hrani nežnih besed.