Poročali smo že, da so bili v primeru Golobovega prvega obiska prestolnice Evropske unije za nekatere kamen spotike njegovi otroci. Natančneje, otroci so ga namreč spremljali na poti v Bruselj. Vlada je zato na kritike že takrat odgovorila prek Twitterja, kjer so navedli, da "funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane.." Ob tem so pojasnili, da se vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, "vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam." Pozneje se je oglasil še vodja Urada vlade za komuniciranje (Ukom) Dragan Barbutovski, ki je poudaril, da se davkoplačevalski denar za Golobove otroke ne bo uporabil. 

Na Ukomu so danes dodatno pojasnili, da sta Goloba na vrhu EU v Bruslju spremljala mlajši sin in polnoletna hči, ki pa nista bila del uradnega programa. Znova so poudarili, da je premier stroške zanju poravnal sam, za ta namen pa so javno objavili tudi računa, izstavljena za plačilo vozovnic in hotela. "Predsednik je letalske vozovnice plačal z nakazilom na navedeni račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico na recepciji hotela," so še navedli.

Kot je razvidno z računov, je Golob za stroške letalskih vozovnic odštel 1690,39 evra, za stroške njunih treh nočitev v hotelu pa 1643,72 evra.

robert golob, letalske vozovnice
Ukom
Račun za letalske vozovnice.

robert golob, račun, nastanitev
Ukom
Račun za nastanitve.