predčasno

Žlak se poslavlja s položaja predsednika uprave SDH

J.P.
28. 6. 2022, 18.37
Posodobljeno: 28. 6. 2022, 19.24
Deli članek:

Priprave za imenovanje novega predsednika SDH so že stekle.

STA
Janez Žlak

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga, d. d. (SDH) je danes s predsednikom uprave Janezom Žlakom sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata. Mandat mu sicer preneha z 31. avgustom. Kot so sporočili, je s tem zagotovljeno tudi nemoteno poslovanje in sprejemanje odločitev.

Nadzorni svet se je predsedniku uprave zahvalil za dobro opravljeno delo v času opravljanja funkcije in mu zaželel nadaljnje uspešno delo na njegovi poslovni poti. Zaradi predčasnega zaključka mandata je naložil nominacijski komisiji NS, da izvede vse potrebne aktivnosti za imenovanje novega predsednika uprave SDH skladno z ZSDH-1.

Žlak je po sklenitvi sporazuma povedal: »SDH sem vodil skozi hitro spreminjajoče gospodarske razmere, ki so vplivale na rezultate upravljanja portfelja SDH, vendar smo kljub zahtevnim okoliščinam uspeli izpolniti pričakovanja in preseči postavljene cilje upravljanja v letu 2021. Preko izdanih priporočil, priročnika za nadzorne svete in posodobitev kodeksa upravljanja smo v zadnjem obdobju bistveno nadgradili in izboljšali prakse korporativnega upravljanja, prav tako pa preko izraženih pričakovanj v LNU družbe spodbujali k trajnostnem poslovanju in zeleni transformaciji. Izpeljali smo tudi pomembne projekte na področju strategije turizma in z odločitvami podpirali strateške družbe pri uresničevanju svojih ciljev. Verjamem, da ima institucija močne strokovne temelje za nadaljnji razvoj in uspešnost upravljanja ter da so zagotovljeni primerni pogoji za nadaljnje dobro delo uprave. Ob zaključevanju mandata se za sodelovanje zahvaljujem vsem najpomembnejšim deležnikom SDH, s katerimi smo ves čas gradili konstruktivne odnose in jih vključevali v naše delo.«