Iskanje se nadaljuje

Sestra pogrešanega Blaža: »Človek ne more kar tako izginiti!« Poznal je pot, bil je dober kolesar

G.G.
24. 6. 2022, 09.04
Posodobljeno: 24. 6. 2022, 10.14
Deli članek:

Sorodniki 23-letnega Blaža Ritoše, za katerim se je izgubila sled 13. junija, so vse bolj zaskrbljeni.

Facebook
Kamera s koprske glavne postaje je v ponedeljek dopoldne posnela Blaža Ritošo z njegovim modrim kolesom

PU Koper
Blaž Ritoša je star 23 let, trenutno je največ časa živel v Ljubljani, kjer je delal kot dostavljalec.

Blaža so nazadnje videli v ponedeljek, 13. junija, na železniški postaji v Kopru. Z modrim kolesom naj bi nadaljeval pot čez Vanganelsko dolino in nato do Marezig, od tam po slemenski cesti do Gračišča, kjer bi prečkal mejo in se nato mimo Buzeta in nad Motovunom počasi spustil do Poreča, kjer živi njegova mama. Ker ga ni bilo, so svojci prijavili njegovo

Novinarji Jutarnjega lista so se pogovarjali s sestro pogrešanega Blaža. Marta je povedala, da Blaž živi pri babici v Ljubljani, kjer tudi dela kot Woltov dostavljaec hrane. V ponedeljek je kot po navadi vstopil na vlak od Ljubljane do Kopra, nato pa naj bi pot nadaljeval na kolesu. »Kot dostavljalec hrane je bil v dobri formi, od Buzeta do Poreča je potreboval približno šest ur vožnje, po tej poti pa se je enkrat že peljal,« je pojasnila njegova sestra.

Na podlagi zaznav signala baznih postaj je bila zadnja lokacija njegovega mobilnega telefona na triangulaciji Vanganel – Lopar – Pomjan. Ta del so policisti in gasilci natančno prečesali, na delu so bili izurjeni policijski psi in helikopter, tudi Marta se je večkrat z avtom peljala po poti, ki naj bi jo ubral brat Blaž. Nič.

»Človek ne more kar tako izginiti,« je obupana Marta, ki ima ogromno vprašanj, manj odgovorov. Pred izginotjem je bil Blaž povsem »normalen«, ni bilo zaznati, da bi imel kakšne težave. Babica ji je povedala, da se je od nje v Ljubljani poslovil kot že velikokrat, ni omenjal, da bi imel kakšne posebne načrte.

Ponovimo poziv slovenske policije. Vse, ki bi vedeli kar koli o Blaževem izginotju, policija prosi, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Policijska uprava Koper
Blaža so na Obali iskali tudi iz zraka.