Zastoji

Na primorski avtocesti trčila motorist in avtomobil, dve osebi v bolnišnici

S.R.
19. 6. 2022, 17.26
Posodobljeno: 19. 6. 2022, 19.00
Deli članek:

Na primorski avtocesti sta med Postojno in Ravbarkomado sta bila zaradi prometne nesreče zaprta vozni in prehitevalni pas proti Ljubljani. Promet je že sproščen, a se pričakuje, da bo promet na primorski avtocesti zgoščen do večera.

Promet.si
Zastoji na primorski avtocesti pri Postojni.

Promet na primorski avtocesti je poteka po enem pasu, pri čemer so nastajali daljši zastoji. Po poročanju prometno-informacijskega centra se je čas vožnje podaljšal za več kot eno uro. Zastoji so nastajali tudi na vzporedni regionalni cesti skozi Postojno. Posledice nesreče so že odpravili, a pristojni pričakujejo, da bo promet na primorski avtocesti proti Ljubljani povečan do večernih ur.

Uprava za zaščito in reševanje sicer poroča, da je ob približno 16. uri med Postojno in Uncem motorno kolo trčilo v zadnji del osebnega vozila. Poškodovala sta se tako motorist kot sopotnica, ki so ju reševalci prepeljali v ljubljanski klinični center. Kraj nesreče so zavarovali postojnski gasilci.

Zaradi gorečega vozila je bila nekaj časa zaprta tudi hitra cesta med Škofijami in Koprom, a so posledice že odpravili, promet pa znova sprostili.

Še naprej so dolge tudi čakalne vrste na nekaterih mejnih prehodih na jugovzhodu in vzhodu države, pa poroča STA. Na Gruškovju se za vstop v Slovenijo čaka celo štiri ure, v Zavrču dve uri, v Dobovcu uro in tri četrt ter v Ormožu uro in pol. Drugod so čakalne dobe krajše, prav tako ni treba pretirano čakati ob izstopanju iz države.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj trenutno dolg tri kilometre. Za voznike, ki se odpravljajo v Kranjsko Goro in Jesenice je možen obvoz preko izvoza Lipce. Zastoj v dolžini enega kilometra vztraja tudi pred mejnim prehodom Šentilj.