nemirno vreme

Pozor, možni siloviti nalivi s točo, treskalo bo, švigale bodo strele

S.R.
16. 6. 2022, 14.36
Posodobljeno: 16. 6. 2022, 15.16
Deli članek:

Danes popoldne in zvečer so v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo, opozarjajo pri Agenciji RS za okolje.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Da se lahko danes v popoldanskih urah na sporedu znova znajdejo nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra in tokrat predvidoma ne preveč veliko točo, smo že poročali, zdaj pa so napoved z opozorilom podkrepili tudi pri Agenciji RS za okolje (Arso). Kot so zapisali, se bodo nevihte pojavljale predvsem v notranjosti Slovenije, kjer bodo popoldne in zvečer možne "močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo." Po podatkih Arsa je predvsem ob večjih nevihtnih celicah severno od Dravograda možen pojav toče, močnih sunkov vetra in nalivov, ob tem pa lahko narastejo hudourniški vodotoki. Nevihte se sicer gibljejo v smeri proti jugu, pa poroča STA.

Ljubiteljski meteorologi pri spletišču Neurje.si pa so medtem že sporočili, da iz Avstrije nad naše kraje prihajajo nevihte, ki bodo popoldne pogoste. "Vmes se bodo razvile tudi močnejše nevihte, ki lahko prerastejo v lokalna neurja z močnim vetrom, silovitimi nalivi in točo," so še zapisali. Kot je razvidno z Arsove radarske slike padavin, so močnejše nevihte že dosegle Koroško.

Arso
Pri Arsu opozarjajo pred nevihtami.