umor iz ljubosumja

Obsojeni Ilikić se ni znal soočiti z razpadom zveze

A.R./STA
14. 6. 2022, 18.53
Posodobljeno: 14. 6. 2022, 19.11
Deli članek:

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljevalo sojenje Goranu Ilikiću, ki je obtožen, da je januarja lani v Kamniku iz ljubosumja umoril ženo. Obramba je bila neuspešna z zahtevo po izločitvi mnenja sodne izvedenke, senat je navedbe ocenil kot neutemeljene in zahtevo zavrnil.

Robert Balen/Večer
Goran Ilikić po oceni psihiatrične izvedenke ni bil zmožen razumeti svojega dela odgovornosti za razpad zveze z umorjenko.

Na sojenju obtoženemu umora partnerke Goranu Ilikiću je odvetnik Miloš Zarić zahteval izločitev mnenja izvedenke psihiatrične stroke Bojane Avguštin Avčin. Po zatrjevanju odvetnika klasifikacijska metoda, ki je bila uporabljena pri konkretni oceni, še ni bila uporabljena v našem sodstvu. Senat je navedbe odvetnika ocenil kot neutemeljene in jih zavrnil.

Sodna izvedenka psihiatrične stroke Avčinova je na prejšnji obravnavi povedala, da je Ilikić zaradi travmatičnega odraščanja razvil nezrele psihične obrambe, ki so mu onemogočale, da bi sprevidel svoj del odgovornosti za razpad odnosa z umorjeno Marino Ilikić.

Tožilstvo obtoženemu očita, da je ženo umoril iz ljubosumja, ker ni mogel sprejeti, da ima novega partnerja. Slednji je bil v času umora v stanovanju in je videl, da je obtoženi razbil vrata in svojo ženo začel zabadati z nožem.